Life is a cut-up, Lucienova voda ključa

„Life is a cut-up“ je avantura koja je otpočeta u februaru 2014. godine, na stogodišnjicu rođenja William S. Burroughsa. Zamišljena kao omaž u obliku zbornika radova, pojačan neobjavljenim fotografijama i još neispričanim biografskim crticama ovoj književnog odmetnika, svoje prve manifestacije je ostvarila kao blog u koji su se uključivali pjesnici, pisci, ilustratori i stripadžije… gdje je svako na svoj način odgovarao na prvobitnu temu „Your hand and your eye know a lot more about shooting than you…“ ili dotakao dio Burroughsovog mulitmedijalnog opusa na sebi odgovarajući način. Od tad je prošlo četiri godine i materijal sa bloga bi do ljeta trebao ugledati svetlost dana u izdanju izdavačke kuće „Clio“ iz Beograda, a uz uredništvo i tekstove Danila Stojića predstaviće radove Uda Bregera, Voje Šindolića, Mehmeda Begića, Katie Woznicki, Vladislave Savić, Marine Veselinović, Pat Moriartia i mnogih drugih…

Video za šestu kompoziciju sa albuma koji je krajem 2017. godine objavio Basheskia  („Opasan čovjek – pjesme Mehmeda Begića“) rađen je u Undergrad produkciji, režirao  je stari prijatelj i saradnik Danilo Stojić, kap je rijeke koja se zove „Life is a cut-up“.

Ovim videom nastavlja se provjerena saradnja, započeta kratkim filmom pod nazivom ‘Balatta’ i nastavljena videom za kompoziciju jazz benda Kerkennah (Barricades – To smo mi braćo), kao i videom za “Pjesme za diktaturu tijela” (Basheskia & Edward EQ), sa albuma ‘Savršen metak’.


Album Basheskia – “Opasan čovjek – pjesme Mehmeda Begića”,  možete preslušati OVDJE

Na raznim platformama interneta moguće je album i kupiti. A ako vam je draža piratska kopija potražite Begića, taj će biti više nego sretan da vam  je u treptaju pokloni.